Café-Bar-Restaurant aan de Costa Blanca

Spanje - Alicante | Referentienummer: 99003

L'Alfàs del Pi (Spaans: Alfaz del Pi) is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 19 km² en is sinds de jaren 70 een van de meest internationale gebieden van Europa. L'Alfàs del Pi telt 21.494 inwoners (1 januari 2016).

Dit dorp kent een van de hoogste concentratie Europese immigranten van heel Spanje, waaronder voornamelijk Noren, Engelsen en Nederlanders. De regio waarin dit dorp zich bevindt heeft meer snackbars, Engelse pubs, bruine Nederlandse kroegen en zelfs Nederlandse growshops dan elke andere regio in Spanje. Er zijn dan ook veel internationale straatnamen vernoemd naar steden en plekken in de meest voorkomende landen van afkomst, zoals Calle Lillehammer, Calle Bergen, Calle Oslo, Calle de Amsterdam, Calle de Londres, Calle del Roma en zelfs Calle del Alcatraz.

Het is geen regio die, ondanks gratis cursussen Spaans en Valenciaans, uitnodigt tot Spaanse integratie aangezien alles - inclusief verzekeringsmaatschappijen, supermarkten en allerhande sociale voorzieningen - ook beschikbaar zijn in de taal van, en soms puur gericht op Nederlanders, Noren, Engelsen en andere grote groepen immigranten die dit dorp en omgeving telt.

Er zijn in de directe omgeving diverse bezienswaardigheden en met circa 15 autominuten zit u aan de fraaie middellandse zee stranden. Plaatsen als Benidorm, Albir en Calpe bevinden zich op korte afstand van Alfaz del Pi.

In het centrum van Alfaz del Pi ligt aan een drukke rotonde in de hoofdstraat “Robins Nest”. Deze sfeervolle Engelse Pub wordt al zo’n 16 jaar geëxploiteerd door een Nederlands koppel. Dit bedrijf staat bekent om de uitstekende sfeer en ambiance alsmede het prima eten. beschikt over een kleine keuken en staat bekent om de uitstekende sfeer en het prima eten. Bezoekers roemen op internet het vleespannetje, de sparerib, de kibbeling en de ruime porties. Naast het poolbiljart (met 2 vaste biljartteams) kan men er ook darten en via 2 Ktv’s sport volgen. De sfeervolle thema-avonden die de uitbaters regelmatig organiseren vallen goed in de smaak (soms letterlijk met de paella-avonden). Het café (circa 85 m²) beschikt over 28 zitplaatsen aan de bar en de hoge tafels/tonnen en circa 21 zitplaatsen aan 7 tafels. Het café beschikt over een vergunning tot maximaal 52 personen. De nationaliteit van de gasten bestaat hoofdzakelijk uit Nederlanders, Engelsen en Noren.

De kleine keuken (circa 12 m²) is volledig ingericht. Verder beschikt men nog over een magazijn (circa 12 m²) en een nette gescheiden heren- en damestoilet.

Het bedrijf realiseert een mooie omzet.

Dit object beschikt niet over woonruimte, maar indien gewenst kan ons kantoor hier ook in bemiddelen.

Dit fraaie bedrijf is instapklaar en in overleg te aanvaarden.
 

Vraagprijs
Huurprijs onroerende zaak € 1.000
Per maand exclusief BTW
Vraagprijs bedrijfsexploitatie € 60.000
 
Kenmerken
Vloeroppervlakte bruto 115 m2
Vloeroppervlakte verkoop 85 m2
 
Afnameverplichtingen
Overname personeel Nee
Brouwerij Nee
Speelautomaten Nee
Overige leveranciers Nee
 
Overige
Onderhoud pand Goed
Omschrijving inrichting Goed
Energielabel N.v.t.
 
Ligging
Land Spanje
Regio Alicante
Parkeerruimte Voldoende in de directe omgeving
Omschrijving ligging In stads/dorpskern
Regiofunctie
Toeristische locatie
Kernwinkelgebied
Aan doorgaande weg
 
Aanvaarding
In onderling overleg