Volg de Bruggeman Bedrijfsmakelaardij op Facebook Volg Jaap Bruggeman op LinkedIn

Taxatie

U wilt de waarde weten van uw bedrijfspand, horecapand, horecabedrijf, inventaris en/of goodwill?

Door de economische crisis is er veel verandert in de wereld. Zo staat de vastgoedmarkt als gevolg van de crisis onder druk. De taxateurs van het verleden liggen fors onder vuur. Banken, Institutionele beleggers (zoals o.m. Pensioenfondsen), accountants maar ook particuliere beleggers en ondernemingen hebben onvoldoende inzicht in de werkwijze en de geleverde kwaliteit van de taxateur. Van uit deze markt is er sterke behoefte aan transparantie en kwaliteitsverbetering. O.a. uit deze wens is de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed© ontstaan. Deze vormt een aanvulling op bestaande praktische en theoretische, nationale en internationale standaarden en is daarmee RICS en IVS/IFRS proof.

Om aan deze wensen te voldoen presenteert NVM Business het uniforme Taxatie Management Systeem (TMS) voor commercieel vastgoed. Het systeem is ontwikkeld door en voor taxateurs van vastgoedfinanciers, bureaus, overheden, beleggers en andere spelers in de sector. Hoofddoel van het systeem is dat taxateurs kunnen gaan werken vanuit dezelfde uitgangspunten. Deze zijn vastgelegd in de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed (TCV). Een initiatief dat taxaties van commercieel vastgoed inzichtelijk, vergelijkbaar en kwalitatief toetsbaar maakt. De onderbouwing van de waardebepaling speelt daarbij een belangrijke rol. Een cruciale stap naar transparantie in de commerciële vastgoedbranche.

Het Taxatie Management Systeem wordt uitsluitend gebruikt door gecertificeerde taxateurs, die onder het tuchtrecht vallen van een brancheorganisatie en welke zijn aangesloten bij het Taxatie Management Instituut (TMI). Gecertificeerde taxateurs zijn opgenomen als register-taxateur in het register Bedrijfsmatig vastgoed (BV) van de NRVT.

Sinds begin december 2014 is Bruggeman Bedrijfsmakelaardij aangesloten bij het Taxatie Management Instituut. Als opdrachtgever bent u zo gewaarborgd van een taxatierapport wat voldoet aan alle eisen en door alle banken wordt geaccepteerd.

Bij taxatie van inventarissen en/of goodwill geeft een uitgebreide specificatie per onderdeel een goed inzicht in de totstandkoming van de waarde.

Bruggeman Bedrijfsmakelaardij is gegarandeerd objectief en onafhankelijk, het lidmaatschap van de NVM Business garandeert dit. Ons kantoor heeft geen enkele binding met een brouwerij, speelautomatenhandel of andere toeleverancier.