Restaurant met terras en bovenwoning (verkocht)

Zeeland - Sluis | Referentienummer: 10704

Restaurant de Smul is gelegen op een commerciële topligging aan de Kapellestraat, nabij de Beestenmarkt van Sluis. Dit is in het hart van het “Sluisse winkelcentrum” en is van oudsher bekend voor zijn gezellige sfeer en gastvrijheid. Een werkelijk uitstekende plek voor een commerciële horeca uitbating tijdens alle seizoenen van het jaar voor de winkelende passant.
Sluis ligt als koopstad voor de regio en achterland van Vlaanderen centraal op de grens op ca. 10 minuten van Knokke en ca. 5 kilometer van zee. Sluis trekt op jaarbasis een vier miljoen bezoekers waarbij ze niet onder moet doen voor het bezoekersaantal van bijvoorbeeld de “Efteling”. De middenstand verenging waarbij ca. 95% van de ondernemers zijn aangesloten investeert jaarlijks ca. € 150.000 aan communicatie en promotie om de winkelstad Sluis op de kaart te zetten. In de laatste jaren werden vele bedrijven vernieuwd en overgenomen door de nieuwe generatie. Dit zorgt voor een verjonging van uitnodigende winkelconcepten.

Restaurant
Het brede aanzicht (+/- 7 meter) van het pand heeft een uitnodigende uitstraling met een houten luifel gedekt met pannen voor een deels overdekt terras. Het terras is aangelegd met klinkerbestrating en afgewerkt met houten en glazen windschotten voor een afgedekt geheel met plaats voor maximaal +/- 20 couverts.

De centrale entree met portaal verleent de toegang tot het restaurant met plaats voor +/- 70 couverts. De complete ‘zaal’ is gelegd met parketvloer, heeft een balkenplafond en is afgewerkt met lambrisering. De voorzijde is ingericht met knusse bankjes en heeft grote raampartijen voor veel natuurlijke lichtinval met zicht op het winkelend publiek van Sluis. De gemetselde trapopgang werkt als een ‘divider’ van de ‘zaal’, de achterzijde is een groot vierkant oppervlak. In de achterzijde zijn tevens de toiletgroepen gesitueerd. Vanachter de bar heeft men een goed overzicht over de ‘zaal’. De bar is ingericht met diverse koel onderkasten, een spoelwasbak en een biertap, alsook is er een borden warmkast en een koffie/espresso apparaat.

De keuken is aansluitend aan de bar middels een loopdeur, alsook is er een doorgeefluik aanwezig. De ruimte is ingedeeld met wasstraat, groot gasfornuis (10 pits), twee ovens, friteuse (twee manden), rvs-werktafels, koelkasten en saladebar. Het meerdere is weergegeven op de inventarislijst. Achter de keuken treft men de bijkeuken met grote vriezers en de koelcel. De bijkeuken geeft de toegang tot de patio achter het restaurant waar de openbare weg kan bereiken middels een brandgang.
Onder de trapopgang in de zaal,zoals eerder vermeld, is er een loopdeur naar de kelder, voor de opslag van wijn, alsook is de bier-koelinstallatie hier gesitueerd.

Bovenwoning
De trapopgang geeft de toegang tot de (onzelfstandige) bovenwoning op de eerste verdieping. De woonkamer is gelegd met laminaat en heeft een open keuken met toegang tot het dakterras. De keuken heeft een aanrechtblok met onder en bovenkasten, gasfornuis en koelkast. De woonkamer en de slaapkamer zijn aan de voorzijde (straatzijde) gesitueerd en hebben hoge raampartijen voor veel natuurlijke lichtinval. De tweede slaapkamer is aangesloten op de badkamer met ligbad, wastafelmeubel, toilet en aansluiting voor wasmachine en droger.
Er is een vaste trap naar de tweede verdieping, ingericht als kantoor of te gebruiken als derde slaapkamer. Naast deze ruimte is er ook nog een bergzolder op deze verdieping.
Het geheel wordt verwarmd en is voorzien van warm water door een C.V.-combi ketel (Remeha), alsook heeft de bovenwoning aanvullend een grote gaskachel voor verwarming van de woonkamer.

Vraagprijs
Huurprijs onroerende zaak Op aanvraag
Vraagprijs bedrijfsexploitatie Op aanvraag
 
Kenmerken
Perceeloppervlakte 140 m2
Vloeroppervlakte bruto 300 m2
Vloeroppervlakte verkoop 143 m2
Woonoppervlakte 101 m2
 
Afnameverplichtingen
Brouwerij Nee
Speelautomaten Nee
Overige leveranciers N.v.t.
 
Overige
Onderhoud pand Goed
Omschrijving inrichting Goed
 
Ligging
Land Zeeland
Regio Sluis
Parkeerruimte Voldoende in de directe omgeving
Omschrijving ligging In stads/dorpskern
Toeristische locatie
Kernwinkelgebied
 
Aanvaarding
In onderling overleg